niedziela, 30 listopada 2014

Wegański mus czekoladowy


Składniki:
  • 1 i 1/2 banana
  • 1/2 awokado
  • 1 i 1/2 łyżki kakao
  • opcjonalnie: ekstrakt z wanilii, łyżeczka syropu klonowego
  • kokos do dekoracji 
 Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze albo robocie kuchennym i miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Podajemy schłodzone i udekorowane płatkami kokosowymi.
Zwróćmy uwagę na to aby banan i awokado były dojrzałe.





 

2 komentarze:

  1. idealne na sobotni deser! :) zachęcam do wzięcia udziału w konkursie :) http://foodmania-przepisy.blogspot.com/2014/11/uwaga-konkurs-swiateczny.html

    OdpowiedzUsuń
  2. mój ulubiony mus! do tego najzdrowszy :)
    świetne zdjęcia!

    OdpowiedzUsuń