środa, 12 listopada 2014

Wegańskie kokosanki


Składniki:

  • szklanka mąki
  • szklanka wiórków kokosowych
  • łyżeczka proszku do pieczenia (najlepiej bez aluminium)
  • 1/4 szklanki syropu klonowego albo innego słodu
  • połowa rozgniecionego banana
  • 1/4 szklanki oleju kokosowego
  • ekstrakt waniliowy
  • ekstrakt kokosowy (opcjonalnie)
Sposób wykonania:

Przygotowujemy dwie miski. W jednej mieszamy mąkę z wiórkami kokosowymi i proszkiem do pieczenia, w drugiej natomiast łączymy ze sobą mokre składniki: syrop klonowy, olej kokosowy, banana i ekstrakty. Mokrą część ciasta wlewamy do suchych składników i delikatnie mieszamy do uzyskania gładkiej masy.
Za pomocą łyżki formujemy niewielkie kulki, które umieszczamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Kokosanki pieczemy przez 12 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni Celsiusza. 


Odwiedź moją nową stronę www.dietetycznarownowaga.com
 

Konsultacje dietetyczne:
  • stacjonarne                   
  • mobilne
  • on-line 
 Jadłospisy 7 i 14-dniowe

Porady

Przepisy


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz