Składniki:
- szklanka mąki
- szklanka wiórków kokosowych
- łyżeczka proszku do pieczenia (najlepiej bez aluminium)
- 1/4 szklanki syropu klonowego albo innego słodu
- połowa rozgniecionego banana
- 1/4 szklanki oleju kokosowego
- ekstrakt waniliowy
- ekstrakt kokosowy (opcjonalnie)
Sposób wykonania:
Przygotowujemy dwie miski. W jednej mieszamy mąkę z wiórkami kokosowymi i proszkiem do pieczenia, w drugiej natomiast łączymy ze sobą mokre składniki: syrop klonowy, olej kokosowy, banana i ekstrakty. Mokrą część ciasta wlewamy do suchych składników i delikatnie mieszamy do uzyskania gładkiej masy.
Za pomocą łyżki formujemy niewielkie kulki, które umieszczamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Kokosanki pieczemy przez 12 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni Celsiusza.
Konsultacje dietetyczne:
- mobilne
- on-line
Porady
Przepisy
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz