niedziela, 4 stycznia 2015

Wegańskie naleśniki dyniowe



Składniki:


Sposób wykonania:

W misce dokładnie mieszamy wszystkie składniki z wyjątkiem mąki. Po ich połączeniu stopniowo dodajemy mąkę i mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Gotowe ciasto naleśnikowe wkładamy do lodówki na co najmniej pół godziny.
Naleśniki smażymy na mocno rozgrzanej patelni posmarowanej niewielką ilością oleju. Podajemy z dżemem albo dowolnym wegańskim nadzieniem.

7 komentarzy:

  1. Idealne! :) Z dżemem porwałabym kilka :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pysznie wyglądają :) Mam jeszcze sporo zamrożonego pure, m.in właśnie do naleśników :) Dynia to bardzo uniwersalny wytwór :P

    OdpowiedzUsuń
  3. Ciekawy przepis, kiedyś spróbuje je wykonać :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Super pomysł! Właśnie szukam przepisu na wegańskie naleśniki :) Zapisuję do wypróbowania :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Fajny pomysł z tym musem, na pewno wypróbuję! :)

    OdpowiedzUsuń