Składniki blondies:
- szklanka cukru
- 1/3 szklanki oleju kokosowego
- 3/4 szklanki kremowego masła orzechowego
- szklanka mąki
- 1/4 szklanki mleka roślinnego
Składniki polewy:
- 1/2 gorzkiej czekolady
- łyżka masła orzechowego
- 2 łyżki mleka roślinnego
Sposób wykonania:
Ręcznym mikserem ubić cukier z olejem kokosowym. Dodać masło orzechowe i miksować aż powstanie gładka masa. Wsypać mąkę i dokładnie wymieszać. Na koniec wlać mleko roślinne i ponownie wymieszać. Piec w temperaturze 175 stopni przez około 30 minut.
Polewę przygotowujemy w kąpieli wodnej. W niedużym garnuszku umieszczamy czekoladę, mleko roślinne i masło orzechowe, wkładamy go do większego garnka z wodą i podgrzewamy. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
Polewę rozprowadzamy na wystudzonym cieście.
Blondies najlepiej przechowywać w lodówce.
Blondies najlepiej przechowywać w lodówce.
JAKIE APETYCZNE, SŁODKIE CIACHO!
OdpowiedzUsuńo wow! to musi smakować obłędnie - od razu wyobrażam sobie jak rozpływa się w ustach :)
OdpowiedzUsuńŚlinotok, wygląda tak niesamowicie, że będę musiała wypróbować. Ależ to musi być kaloryczne! :)
OdpowiedzUsuńNieco abstrahując od samego wypieku, to ostatnie zdjęcie bardzo mi się podoba ;)
OdpowiedzUsuńO mniam, pyszne musiało być :)
OdpowiedzUsuń