Składniki:
- 1/2 banana
- łyżka płynnego oleju kokosowego
- 1/2 szklanki mleka roślinnego
- łyżka syropu klonowego albo innego słodu
- łyżeczka proszku do pieczenia
- łyżka masła orzechowego
- łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 1/2 szklanki mąki owsianej (zmielone w młynku do kawy płatki owsiane)
- 1/4 szklanki mąki pszennej
Sposób wykonania:
Banana rozgniatamy w misce, dodajemy olej kokosowy, syrop klonowy, ekstrakt waniliowy i ucieramy na gładką masę. Wlewamy mleko roślinne i ponownie mieszamy. Na końcu wsypujemy dwa rodzaje mąki oraz proszek do pieczenia i łączymy wszystkie składniki. Odstawiamy ciasto na 5-10 minut. Smażymy na patelni lekko posmarowanej olejem. Podajemy z syropem klonowym zmieszanym z łyżką masła orzechowego.
background photo Plament Petkov
Z tym ściekającym syropem wyglądają cudownie <3 Jadłabym :D
OdpowiedzUsuńpancakes idealne! niczym nie różnią się od tych na zdjęciu, a smakują pewnie jeszcze lepiej :D
OdpowiedzUsuńBardzo apetyczne zdjęcia, aż się głodna zrobiłam :)
OdpowiedzUsuń