Składniki:
- 1 czerwona papryka
- 1 żółta papryka
- duża cebula
- 4-5 ząbków czosnku
- puszka kukurydzy
- puszka czerwonej fasoli (albo 1-2 szklanki gotowanej fasoli)
- puszka białej albo czarnej fasoli ( bądź 1-2 szklanki gotowanej)
- opakowanie sosu pomidorowego
- duża puszka krojonych pomidorów
- łyżka oliwy
- przyprawa do dań meksykańskich
- chili, sól, pieprz
- oregano
- świeża kolendra albo pietruszka do dekoracji
Sposób wykonania:
W dużym garnku rozgrzewamy oliwę, dodajemy cebulę i czosnek, chwilę podsmażamy. Następnie dodajemy paprykę. Po 5 minutach dodajemy resztę składników. Na małym ogniu gotujemy zupę przez około pół godziny.
Po kolejny przepis na wegańską zupę meksykańską KLIKNIJ TUTAJ.
Chcesz ebooka na temat diety wegańskiej KLIKNIJ TUTAJ.
Odwiedź moją nową stronę www.dietetycznarownowaga.com
Konsultacje dietetyczne:
- mobilne
- on-line
Porady
Przepisy
Jak dla mnie to cudowne połączenie smaków :) Takie dania to moje ulubione :)
OdpowiedzUsuńTo danie jest absolutnie w moim stylu :-)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię takie klimaty smakowe :)
OdpowiedzUsuńmega! wygląda przepysznie:)
OdpowiedzUsuńBrzmi super smacznie
OdpowiedzUsuń