piątek, 20 lutego 2015

Wegańska zupa meksykańska




Składniki: 

  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • duża cebula
  • 4-5 ząbków czosnku
  • puszka kukurydzy
  • puszka czerwonej fasoli (albo 1-2 szklanki gotowanej fasoli)
  • puszka białej albo czarnej fasoli ( bądź 1-2 szklanki gotowanej)
  • opakowanie sosu pomidorowego
  • duża puszka krojonych pomidorów
  • łyżka oliwy
  • przyprawa do dań meksykańskich
  • chili, sól, pieprz
  • oregano
  • świeża kolendra albo pietruszka do dekoracji

Sposób wykonania:

 W dużym garnku rozgrzewamy oliwę, dodajemy cebulę i czosnek, chwilę podsmażamy. Następnie dodajemy paprykę. Po 5 minutach dodajemy resztę składników. Na małym ogniu gotujemy zupę przez około pół godziny. 






Po kolejny przepis na wegańską zupę meksykańską KLIKNIJ TUTAJ.


Chcesz ebooka na temat diety wegańskiej KLIKNIJ TUTAJ.



Odwiedź moją nową stronę www.dietetycznarownowaga.com
 

Konsultacje dietetyczne:
  • stacjonarne                   
  • mobilne
  • on-line 
 Jadłospisy 7 i 14-dniowe

Porady

Przepisy


4 komentarze:

  1. Jak dla mnie to cudowne połączenie smaków :) Takie dania to moje ulubione :)

    OdpowiedzUsuń
  2. To danie jest absolutnie w moim stylu :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo lubię takie klimaty smakowe :)

    OdpowiedzUsuń