piątek, 20 lutego 2015

Wegańska zupa meksykańska




Składniki: 

  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • duża cebula
  • 4-5 ząbków czosnku
  • puszka kukurydzy
  • puszka czerwonej fasoli (albo 1-2 szklanki gotowanej fasoli)
  • puszka białej albo czarnej fasoli ( bądź 1-2 szklanki gotowanej)
  • opakowanie sosu pomidorowego
  • duża puszka krojonych pomidorów
  • łyżka oliwy
  • przyprawa do dań meksykańskich
  • chili, sól, pieprz
  • oregano
  • świeża kolendra albo pietruszka do dekoracji

Sposób wykonania:

 W dużym garnku rozgrzewamy oliwę, dodajemy cebulę i czosnek, chwilę podsmażamy. Następnie dodajemy paprykę. Po 5 minutach dodajemy resztę składników. Na małym ogniu gotujemy zupę przez około pół godziny. 


Chcesz ebooka na temat diety wegańskiej KLIKNIJ TUTAJ.

 

Odwiedź moją nową stronę www.dietetycznarownowaga.com
 

Konsultacje dietetyczne:
  • stacjonarne                   
  • mobilne
  • on-line 
 Jadłospisy 7 i 14-dniowe

Porady

Przepisy


4 komentarze:

  1. Jak dla mnie to cudowne połączenie smaków :) Takie dania to moje ulubione :)

    OdpowiedzUsuń
  2. To danie jest absolutnie w moim stylu :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo lubię takie klimaty smakowe :)

    OdpowiedzUsuń