Składniki:
- 1 awokado
- ½ szklanki mrożonego zielonego groszku
- 1 zielona cebulka
- Łyżeczka soku z limonki
- Łyżka posiekanej kolendry
- 1/3 czerwonej papryki
- Kawałek papryczki jalapeno albo serrano
Sposób wykonania:
- Zielony groszek gotujemy w osolonej wodzie przez około 7 minut. Po odcedzeniu przelewamy zimną wodą.
- Zieloną cebulkę, kolendrę, papryczkę jalapeno oraz czerwoną paprykę siekamy na drobne kawałki.
- Awokado ugniatamy za pomocą widelca i łączymy z sokiem z limonki oraz solą.
- Zielony groszek ugniatamy widelcem albo miksujemy używając blendera.
- Wszystkie składniki umieszczamy w misce i dokładnie mieszamy.
Po więcej informacji oraz wartość odżywczą przepisu zapraszam na moją nową stronę: www.dietetycznarownowaga.com
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz